jag gjorde det!!!

 
Ser så oexalterad (och lite skelögd?) ut på bilden men det är jag inte. Lurvet är borta!! Eller ja. Det långa lurvet i alla fall. Förstår inte varför jag någonsin har en annan längd än axellångt. Så skönt ju! Vill bara headbanga vildsint och känna hur lätt mitt huvud är.

vad ska man göra med stråna

Halloj. Här sitter jag i min vrå och funderar på om jag ska klippa av mig allt hår imorgon eller inte. Eller i alla fall mycket av mitt hår. Gick därför in på min gamla blogg för att titta på bilder där jag hade kortare hår och försökte känna JAAA eller noooooo. Kände lite JAA men sen tittade jag mig i spegeln och såg mitt hår och ba noooo.....
 
Att läsa min gamla blogg känns så himla konstigt, jag hade så mycket tankar på den tiden??? Nu försöker jag mest att inte tänka så mycket på allt för då får jag typ lite andnöd. Så enkelt att gå i skolan och bara vara arg över läxor hela tiden. Nu är man arg på LIVET samt diverse tråkiga professorer på högskolan när de maler på om saker som inte spelar någon roll. Råkar ofta flyta bort i tankarna och funderar på hur hen skulle se ut flintskallig eller med mustasch. Eller med en pytteliten hatt på hjässan? En gås på axeln? I fulländad dragqueen-utstyrsel? Eller alla på en gång? Sen inser jag att jag inte har lyssnat på ett ord och får ångest över min framtid.
 
 
Men seriöst hur mycket av detta lurvet vågar jag göra mig av med? Brukar oftast inte bry mig så mycket men nu har jag inte klippt mig på ett år så har blivit fäst vid håret?? Så störd, måste komma tillbaka till min BRYR MIG INTE-attityd när det gäller mina hårstrån.

kändisar i rymden

Hur nyårs-cheesy är jag idag på en skala från 1-10? En stark 1:a. Har aldrig gillat nyår och nu blir alla dessutom så jobbiga på sociala medier? Varannat inlägg är en mil långt och handlar typ om hur mycket man lärde sig 2014 och hur 2015 ska bli DET BÄSTA ÅRET NÅNSIN och så en liten champagne-emoji på det. Blir så orimligt provocerad av denna entusiasm. När de flesta vaknar i det nya året kommer de vara bakis ändå så varför ser de så mycket fram emot det, jag förstår inte. *Muttrar bittert i ett hörn.*
 
I LA är vi kvar i det förflutna, blir inte nytt år förrän om fyra timmar. Vi spenderade dagen på Griffith Observatory för att sedan röra oss mot Hollywood Boulevard och Madame Tussauds. Att känna på riktiga meteoriter på observatoriet var väl relativt fascinerande men inte lika fascinerande som att se hur långa kändisarna på Madame Tussauds är. Blir så stolt när jag är längre än dem? Som om det vore någon slags seger. Stod bredvid Robert Pattinson igen, precis som för fyra år sedan i New York, och blev lika generad den här gången. Tror aldrig min crush på honom kommer att försvinna om jag ska vara ärlig. Drömman. Funderade på att fråga om jag fick köpa dockan men då skulle jag behöva en extra biljett på planet hem plus att jag skulle bli tvungen att förklara för min pojkvän. Kändes för komplicerat. Ångrar mig bara lite.
 



Hollywoodskylten syntes på väldigt långt håll så här är en mycket inzoomad ful bild på den.
 



 
 


 


Återförenade efter fyra år.


It's a no from us.
 

hoppas du är hungrig













två dagar på highway 1

 
 




 
 


 


 
Sjöelefanter eller amerikaner på stranden? Ingen vet.
 







san fran

Att resa i 24 timmar efter att man bara sovit 3 timmar natten innan känns lite som att köras genom en köttkvarn och kokas i olja. Trodde att jag skulle kollapsa igår när vi landade i San Fransisco. Sista biten av resan gjordes med bil och pappa skulle köra i rusningstrafik (alla jävlar kom hem till julen) i mörker efter att inte ha sovit på 24 timmar. En buss körde nästan över oss och jag trodde vi skulle dö på riktigt. Vi överlevde dock och hamnade till slut på vårt hotell som har världens mjukaste sängar och gratis wifi. Vad mer kan man be om?
 
San Fransisco är väldigt fint. Arkitekturen passar liksom inte riktigt ihop?? Olika delar av ett och samma hus kan vara otroligt olika, det kan gå från kinesisk stil till rosa till lysande orange. Har aldrig sett något liknande men det passar bra här, väldigt liberalt osv. Påminner inte så mycket om USA egentligen, ser mer ut som typ Spanien. Idag var vi på Alcatraz och gick rundtur med audioguide och tittade på bilder på Al Capone och hans vänner. Det var otroligt intressant. Det mest intressanta var att de hade gratis wifi, det hade jag aldrig förväntat mig. Tänkte att så farligt kan det ju inte ha varit att sitta inlåst där, med gratis wifi liksom. Skulle lätt låsa in mig i en isoleringscell om jag hade bra internet.
 
ÄLSKAR förresten att människor här är så trevliga och ler åt en när man pratar med dem även om man inte känner dem. Ler man mot någon hemma får man ofta inget tillbaka men här är det inget konstigt. Så mycket lättare att prata med folk när de är som de är här, blir kompisar på två sekunder. Dessutom älskar jag att jag kan släppa lös min löjligt amerikanska dialekt och ingen dömer mig. Om min brittiske pojkvän var här skulle han hata mig och genast påminna mig om att det heter pavement, inte sidewalk.
 
 
Blev kompis med Golden Gate Bridge.
 
 
Gustaf i isoleringscellen på Alcatraz, han blev inlåst efteråt pga han är gangster.
 
 
Åt en ganska hemsk lunch rent hälsomässigt. Smakade som skuldkänslor, men gott, och hade en eftersmak av kemikalier. Kan ha berott på att osten kom ur en maskin. Om det ens var ost, kanske ska säga gulfärgat industriavfall istället.
 
 
Drack varm choklad vid Stilla Havet. Är fortfarande ett barn och dricker varm choklad istället för kaffe. Varför dricka beskt bönvatten när man kan dricka choklad??

20 timmars resande here i come

Jag borde inte blogga, jag har ca hundra saker att göra MEN, lyckan över USA-resan slog mig just. Har mått så dåligt de senaste dagarna och innan dess var jag upptagen i skolan så jag har inte hunnit bli glad över att något så roligt kommer hända. Det har slagit mig att jag kommer vara i en miljö där det inte är minusgrader!!! Även om den snön som har kommit nu är väldigt mysig föredrar jag varmare klimat alla gånger. Vi ska till Universal Studios igen och när jag var där i Florida för fyra år sedan var det typ roligaste dagen i hela mitt liv. Hoppas bara att mitt 20-åriga jag tycker att det är lika roligt som jag gjorde när jag var 16. Ska äta friterad mat. Förhoppningsvis bada. Ligga i solen. Läsa bok. Se saker, man kan ju hoppas på att se en kändis eller två. Åh hörrni, det kommer bli en utmärkt jul.
 
Den enda ångesten jag har är över resan dit. Dels för att mina bihålor inte känns helt kalas efter den här dunderförkylningen och dels för att det kommer dröja ungefär 22 timmar från att vi har lämnat huset i Gävle tills det att vi är på hotellet i San Fransisco. Har förberett med flygplanskudde, ögonmask och mysiga byxor så kanske kan jag få lite sömn i alla fall. Jag kan typ inte sova när jag sitter upp och det är 200 personer i min närhet, en helt onaturlig miljö att somna i. När vi åkte hem från USA förra gången satt alla och sov utom jag och killen bredvid mig. Vi satt där tillsammans i mörkret och stirrade, båda mycket medvetna om att vi var de enda som var vakna. Lite awkward.
 
Förra gången jag flög till England åkte jag tidigt på morgonen och då var det knappt någon på planet, hade en hel rad med tre stolar helt för mig själv. Bredde ut mig över alla tre som om det var mitt privatjet och sov jätteskönt. Tvivlar på att det kommer bli så nu.
 

mmmmysigt

Jag hade ett väldigt stolt ögonblick för nån timme sen: satt upp på en stol för första gången på 48 timmar! Fullt påklädd! Hade byxor på mig! Åt mat!

Min käre bror blev sjuk i början av veckan och eftersom det värsta jag vet är att vara sjuk blev jag besatt och tvättade händerna och använde handsprit tills händerna blev så torra att jag kunde ha använt dem som sandpapper. Trots detta har jag varit så sjuk de senaste två dagarna att jag har glömt hur det är att inte ha snor rinnandes nedför ansiktet. Dock har jag samlat på mig många mysiga upplevelser, spenderade bland annat en liten stund åt att ligga ner på badrumsmattan eftersom jag var farligt nära på att svimma av att stå upp. Vi ska inte tala om hur trevligt det var att vakna mitt i natten av feberdrömmar och ta ipren för att dämpa febern när min kropp hade andra planer. Några minuter senare skulle tabletten prompt ut samma väg och febern fortsatte ge mig visioner i någon timme till.
 
Något som är mer positivt: imorgon ska jag fira jul! Det blir min andra jul för i år. Får både en engelsk jul och en svensk jul, mycket lyxigt. Dock är svensk julmat lite godare än den engelska men det spelar ju ingen roll när en är förkyld och inte känner någon smak ändå hahaha TYCK SYND OM MIG!!!! Nä, det går över om några dagar, jag klarar mig nog. Men hatet jag känner mot min egen näsa och hals är sanslöst. Vore de inte vitala delar av min kropp skulle jag göra mig av med dem nu på en gång.

urbana öron

 
Ni vet när djävulen flyttar in i ens ena hörlur och den slutar funka? Det hände mig för ett tag sen. Sedan dess har jag suttit och vikt sladden åt ett håll så att ljudet ska fungera i båda hörlurarna, ni vet hur det är. När man väl har hittat en bra vinkel som fungerar är man livrädd att röra sig minsta lilla och det slutar med att man sitter och lyssnar på musik som en staty. Inte särskilt party tbh. Därför har jag nu nya bebisar! Tänkte egentligen köpa billigare hörlurar eftersom de ändå alltid går sönder men så såg jag de här och de var billigare än vanligt så mitt mastercard fick eget liv och liksom anföll kortläsaren.
 
Vill dessutom äta upp lådan? Den ser ut som glass. Det är alltid mitt problem med urban ears, vill aldrig slänga lådan för att den är så fin men till slut måste det hända. Jag kan inte sitta där när jag är 80 år, ensam med mina 58 urban ears-lådor som jag samlat på mig genom åren. 

aesthetic

 
Saker som var dåliga idag:
 
  • Sov väldigt lite eftersom jag har ungefär samma dygnsrytm som australienarna trots att jag bor i Sverige och behövde gå upp tidigt.
  • Det blåste för mycket och var kallt. Tycker målet för 2015 ska vara att utrota kalla vindar.
  • Åt plättar som var för gamla och hade stelnat. Ärligt talat så var det bara en ursäkt till att få äta en massa sylt. Kändes bättre än att bara äta sylt med sked. Jag är Joey.
  • Slut på chips.
 
Saker som var bra idag:
 
  • Låg länge under täcket och värmde mig med Gilmore Girls när jag kom hem. Tittade alltså på Gilmore Girls, de låg inte under mitt täcke och värmde mig, tyvärr.
  • Kinamatrester *änglamusik*
  • Blev bjuden på choklad.
  • H&M erkände äntligen att de hade råkat dra dubbelt så mycket pengar från mitt kort när jag handlade på internet!!! Har haft så mycket problem med H&M på senaste tiden. Är trött på jackan jag har köpt och jag har inte ens fått hem den än.
 
Sammanfattning: mitt liv handlar mest om mat.

USA och så

Hallå där bloggen som jag knappt har länkat till någonstans pga är så himla osäker på om jag vill blogga eller inte??? HUR MÅR DU? Jag mår ganska bra. Jag åker till USA om en vecka. EN enda vecka! Och nä jag ska inte vara au-pair, herregud vad hemskt, vill absolut inte ta hand om någon annans kladdiga anusbarn (kanske inte ska skriva anus och kladdig i samma mening, kan ju uppfattas som.....äckligt). Ska åka till USA bara för att lyxa mig typ. Är så himla bortskämd av mina föräldrar det är sanslöst. SKÄMS nästan? Men det ska bli jätteroligt, på julafton ska vi t.ex. till Alcatraz! Förväntar mig mycket julstämning där. Har dock svinmycket att göra i skolan och så himla lite tid. Trodde att det skulle vara lite lugnt över jul men nä. Vi har gjort ingenting i fyra månader men nu bestämde de sig för att dumpa ett stort grupparbete på oss. GOD JUL!!!!
 
Tänkte ta med mig min dammiga gamla systemkamera som jag inte har använt på ca ett halvt decennium, *posar sensuellt framför varje snabbmatsställe.* Eller ja, vi ska till San Fransisco och Los Angeles och det är väl meningen att de ska vara lite mer hälsosamma på västkusten? *Posar sensuellt framför varje yogastudio.* Jag tänker i alla fall inte äta nyttigt, jag tänker äta allt friterat jag kommer över. Fritera en snorbuse och jag äter den! Nä men på riktigt, älskar friterad kyckling t.ex? Varför har vi inte det i Sverige? Varje gång jag är i England frossar jag i friterad kyckling. Såg på facebook häromdagen att de skulle öppna ett KFC i Sverige och blev överlycklig, sen klickade jag på länken och så var det i Malmö? Kunde ju lika gärna ha varit i Uzbekistan eller nåt (OBS vet ej var Uzbekistan ligger).
 
Har förresten beställt min jacka nu! Stalkade den där jackan i flera dagar och till slut kom det in en retur. SÅ NÖJD. Nu lovar jag att den kommer vara skitful för det är så det brukar bli i mitt liv.

Jackfan

För några dagar sedan när jag hade tråkigt bestämde jag mig för att jag skulle göra en ny blogg. Sen hände det liksom ingenting??? Men så idag mindes jag varför man bloggar.
 
NÄR MAN VILL KLAGA PÅ UNIVERSUM.
 
Jag behöver en vinterjacka för just nu går jag runt i min homeless coat som jag brukar kalla den. En röd/gul/blå/svart/rutig/bekväm historia men jag vill inte att det ska vara min jack-jacka.....om ni förstår vad jag menar. Den är bara för bekvämlighet och typ dagar då jag inte bryr mig (dvs i princip alla dagar men ändå). Jag tittade på internet och på H&Ms hemsida hittade jag en som jag typ älskar?? Vill dock alltid prova allt innan jag köper det så åkte till H&M i Valbo och de ba nä tyvärr kolla H&M i stan. Så gick jag dit idag och nä. Ingen jävla jackjävel. Eller jo, de hade ungefär 1000 andra jackor men inte just den jag ville ha (är mkt speciell och specifik och måste få ALLT jag vill ha ok). Bestämde mig därför för att köpa den på H&Ms hemsida för jag såg att de precis hade börjat en rea så jag ba WIIIEE och studsade hem för att beställa den. När jag kommer hem är jackfan slutsåld??????????? *Mailar H&Ms kundtjänst 700 ggr* Okej nä bara en gång. Men jag är så IRRITERT som norrmännen i Big Brother säger hela tiden. 
 
Nu tycker jag att vi knäpper våra händer och ber en bön till detaljhandelsguden och hoppas på det bästa.

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Jag heter Emelie, är 20 år men förstår inte hur jag kan vara det. Har *livsångest* men är glad ändå. Tycker katter, chicken nuggets och Netflix är de bästa uppfinningarna.
RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo